Swedish English German

Ihre Gård ligger längs kustväg 149, tre mil norr om Visby.Det är en gammal gård med anor från 1700-talet. Ladugården byggdes 1879, med plats för femtio mjölkkor och blev vida känd i lantbrukskretsar runt om i Europa.

Hästkarlar & gårdssmed

Ladugården är ritad med tanke på att kossorna skulle trivas och därmed mjölka bättre. Det innebär bra ventilation och bra ljusinsläpp. Runt sekelskiftet arbetade omkring 25 personer på gården. Här fanns bland annat hästkarlar, kokarlar, drängar, pigor och gårdssmed. Smeden bodde med sin familj i det hus som numera är café.

Ekologist familjejordbruk

Gården drivs ekologiskt och är ett familjejordbruk. Det odlas foder, säd och gräs.
Vi har 200 tackor (pälsfår som framavlades på Ihre Gård på 1920-talet) och under våren föds omkring 300 lammungar. Förutom lamm finns här också ett antal hästar, av olika raser, höns, myskänder, katter och hundar.

Ihreviken

Ihre Gård ligger nära Ihreviken som har en underbar badstrand. Ihreviken är ett av Gotlands bästa fiskeställen. Några kilometer härifrån ligger Elinghems ödekyrka som är värt ett besök. Det är en kyrkoruin utan tak men med ett mäktigt stenaltare kvar. Under sommaren är det ofta bröllop och dop där.

Café & Aktiviteter

Cafeét har ungefär 100 platser inomhus och möjlighet att driva viss verksamhet året runt. Vi har en tennisbana, boule, swimmingpool (18x6 meter) och plaskdamm för de mindre barnen. 

VÄLKOMNA!

rosor fonster ihre gard

karta beskuren

ihreskyltgarden kopia