Swedish English German

IMG 4045


Ihre Gård ligger längs kustväg 149, tre mil norr om Visby. Det är en gammal gård med anor från 1700-talet. Ladugården byggdes 1879, med plats för femtio mjölkkor och blev vida känd i lantbrukskretsar runt om i Europa. Ladugården renoverades 2019 och återställdes då till det ursprungliga utseendet. 

Hästkarlar & gårdssmed

Gården blev känd efter att den byggdes för att kossorna skulle trivas och därmed mjölka bättre. Det innebär bra ventilation och bra ljusinsläpp. Runt sekelskiftet arbetade omkring 25 personer på gården. Här fanns bland annat hästkarlar, kokarlar, drängar, pigor och gårdssmed. Smeden bodde med sin familj i det hus som numera är café. Vi har genom åren byggt ut, renoverat och förnyat cafét som idag är en inbjudande plats för avkoppling och härlig gemenskap.

Ekologist familjejordbruk

Gården är en KRAV-gård. Vi har omkring 200 tackor (pälsfår som framavlades på Ihre Gård på 1920-talet) och under våren föds ungefär 250 lammungar. Förutom lamm finns här också ett antal hästar, av olika raser, höns och en gårdskatt.

Ihreviken

Ihre Gård ligger nära Ihreviken som har en underbar badstrand. Ihreviken är ett av Gotlands bästa fiskeställen. Några kilometer härifrån ligger Elinghems ödekyrka som är värt ett besök. Det är en kyrkoruin utan tak men med ett mäktigt stenaltare kvar. Under sommaren är det ofta bröllop och dop där.

Café & Aktiviteter

Cafeét har ungefär 100 platser. Vi har pool, pingis, boule, volleyboll, ett litet utegym samt olika arrangemang och evenemang. Följ oss gärna på Facebook och Instagram för aktuella arrangemang och evenemang.
Ihre Gård på Facebook »
Ihre Gård på Instagram »

VÄLKOMNA!